Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο voucher τουρισμού.

26/05/2015

Σε λίγες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ για την έναρξη του προγράμματος voucher στον τουρισμό. Το πρόγραμμα αφορά 8.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης.

Οι αποδοχές για τους ωφελούμενους είναι αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα voucher. Συγκεκριμένα, οι αποδοχές για τους ανέργους –ωφελούμενους διαμορφώνονται ως εξής:

-Ωφελούμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.320 ευρώ μεικτά, 2.180 ευρώ καθαρά

-Ωφελούμενος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (100 ώρες θεωρία + 420 ώρες πρακτική): 2.544 ευρώ μεικτά, 2.390 ευρώ καθαρά.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα κάνουν την πρακτική τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρίες μεταφορών, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, κλπ).

Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου. Αυτό γίνεται με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος MORFI (Κε.Δι.Βι.Μ. 2 MORFI , Ι.Ι.Ε.Κ. MORFI και Κε.Δι.Βι.Μ. 1 ΚΕΠΑΝΣΗ), δραστηριοποιείται από το 1992 στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στους τομείς των τουριστικών επαγγελμάτων, χρηματοοικονομικών, εναλλακτικών θεραπειών, της χημικής βιομηχανίας, παιδαγωγικής, αισθητικής, μόδας, μακιγιάζ, μηχανογραφημένης λογιστικής κ.α. Έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 MORFI έχει μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και στην Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού. Επενδύει στην υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού (εκπαιδευτών, εποπτών πρακτικής, κλπ) και των προγραμμάτων κατάρτισης που εκπονεί. Παράλληλα, συνεργάζεται με τις πλέον βιώσιμες επιχειρήσεις της Κρήτης και στον τομέα του τουρισμού, εξασφαλίζοντας για τους ωφελούμενους που θα το επιλέξουν μια θέση πρακτικής με προοπτικές. Μέλος του εκπαιδευτικού Ομίλου MORFI, το Κε.Δι.Βι.Μ. 2 MORFI προσφέρει στους ωφελούμενους/ες που θα το επιλέξουν, εντελώς δωρεάν ταχύρυθμα σεμινάρια αισθητικής (επαγγελματικό μακιγιάζ, νύχια) και προσωπικής ανάπτυξης.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, για αιτήσεις και για εγγραφές, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2810263833, 2810263803.