Το Erasmus+ και η προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών συναντήθηκαν στην εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού MORFI-ΚΕΠΑΝΣΗ.

27/11/2015
Με νέους ανθρώπους, σπουδαστές του ΙΙΕΚ MORFI και του ΚΕΔΙΒΙΜ1 ΚΕΠΑΝΣΗ γέμισε το Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου. Αιτία ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός Οργανισμός για την απονομή των πιστοποιητικών Europass στους συμμετέχοντες στο Σχέδιο «Κατάρτιση και Δικτύωση Νέων στους δρόμους της Ευρώπης» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Σημανδηράκης Παναγιώτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας - δια Βίου Μάθησης- Νέας γενιάς & Καινοτομίας κα Καναβάκη Μαρία, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Καρτέρης Σταύρος, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, κ. Πιντζόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Τσικανδυλάκης Γιάννης και η προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Α/θμιας Εκπάιδευσης Κρήτης κα Ψαλτάκη Τζένη.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Διευθύντρια του ΙΕΚ MORFI κα Ανδρεαδάκη Αντιγόνη, η οποία παρουσίασε τα νέα Σχέδια κινητικότητας Erasmus+ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 καθώς και την πεποίθηση του Οργανισμού για τα προγράμματα αυτά. Για την Εργασία στην Ευρώπη αλλά και τη χρησιμότητα του πιστοποιητικού   Europass ως πολλαπλασιαστή  εργασιακής κινητικότητας μίλησε ο κ. Μωραϊτάκης Νικόλαος, Πολιτικός Επιστήμων, Υπεύθυνος Πληροφόρησης & Επικοινωνίας  Europe Direct Κρήτης και Μέλος του Team Europe της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η κα Στυλιανάκη Χρύσα, υπεύθυνη προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού παρουσίασε την εμπειρία του Σχεδίου «Κατάρτιση και Δικτύωση Νέων στους δρόμους της Ευρώπης» από την σκοπιά της υλοποίησης αλλά και των αποτελεσμάτων που αυτό είχε για τους εμπλεκόμενους. Tην απονομή των πιστοποιητικών Europass στους σπουδαστές έκανε η Πρόεδρος του Οργανισμού, κα Ανδρεαδάκη Μαρία.
Μετά την απονομή ακολούθησε σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης με τον success coach και βραβευμένο συγγραφέα, Νικόλα Σμυρνάκη. Το σεμινάριο με θέμα «Κάθε εμπόδιο κρύβει μία ευκαιρία. Πώς να χρησιμοποιήσεις τα εμπόδια για να πετύχεις τους στόχους σου» απευθυνόταν στους σπουδαστές του ΙΕΚ MORFI και του ΚΕΔΙΒΙΜ1 ΚΕΠΑΝΣΗ και προσφερόταν εντελώς δωρεάν από τη διοίκηση του Οργανισμού.
Και τα δύο μέρη της εκδήλωσης –τόσο το σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, όσο και η τελετή απονομής των πιστοποιητικών- στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Η διοίκηση του Οργανισμού ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.