Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci στο Ρίμινι της Ιταλίας (3)

Επέστρεψαν από το Ρίμινι της Ιταλίας οι 10 σπουδάστριες της ειδικότητας Προσχολικής αγωγής του Ι.Ε.Κ.MORFI μετά την απόλυτα επιτυχή εκπαίδευσή τους με θέμα: «Το παιδικό ιχνογράφημα ως ψυχοδιαγνωστικό μέσο για παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας».

Η εκπαίδευση δύο εβδομάδων ( 14-6-2011 έως 28-6-2011) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci και είχε βασικό στόχο ως προς το θεωρητικό περιεχόμενο να καλύψει το γνωστικό κενό των καταρτιζομένων σ’ ένα σημαντικό τομέα που σχετίζεται με την έγκαιρη διάγνωση ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών στην προσχολική ηλικία μέσω του παιδικού ιχνογραφήματος.

Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν βρεφονηπιακούς σταθμούς και το κέντροMalaguzzi, που προάγει θέματα προσχολικής εκπαίδευσης και διδακτικής.

Τέλος, πραγματοποίησαν και εκδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Βενετία, Φλωρεντία και Σαν Μαρίνο.

Το Ι.Ε.Κ. MORFI συγχαίρει τις σπουδάστριες και τους εύχεται η εμπειρία του προγράμματος να ενδυναμώσει το ρόλο τους ως επαγγελματίες της αγωγής και να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα εργαστούν στο μέλλον.