Σεμινάριο: «Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους και διαχείριση συγκρούσεων»

Σεμινάριο: «Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους και διαχείριση συγκρούσεων»
Σεμινάριο:  «Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους και διαχείριση συγκρούσεων»

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 MORFI  διοργανώνει σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης με αντικείμενο:Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους και διαχείριση συγκρούσεων

Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου:
Η αίσθηση της εξουθένωσης στο χώρο της εργασίας μας μπορεί να είναι τόσο δυνατή που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη.  Συχνά, δε, είναι τόσο ισχυρή αυτή η εξουθένωση που οδηγεί κάποιον να βιώσει μέχρι και το γνωστό σε όλους σύνδρομο (Burn out).
Το σύνδρομο εξουθένωσης αφορά την εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής  εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρές. Οταν το στρές συνδέεται με την εργασία,η εξουθένωση που μπορεί να αισθάνεται κανείς πολύ συχνά συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα  ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της ίδιας της εργασίας.
Κατά καιρούς πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πλήξη στην εργασία τους ή ότι έχουν φορτωθεί περισσότερα καθήκοντα απ' οσα υπαγορεύει ο ρόλος της ή μπορούν να χειριστούν.
Επιπλέον, όταν δεν υπάρχει επιβράβευση για τις διαρκείς προσπάθειες που μπορεί να κάνει κάποιος, η απογοήτευση μεγαλώνει και η όρεξη για βελτίωση συρρικνώνεται. Ενώ λοιπόν τέτοια συναισθήματα είναι σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασιακής ζωής, υπάρχουν περιπτώσεις που το διαρκές στρές γίνεται χρόνιο, εμφανίζοντας πιο σοβαρές επιρροές στον εργαζόμενο.

Στόχοι σεμιναρίου:
Στόχος του βιωματικού αυτού σεμιναρίου είναι
  • να εισάγει τους συμμετέχοντες στις ψυχοδυναμικές έννοιες της «ομάδας» όπως αυτές χρησιμοποιούνται και στη θεραπεία
  • να εισάγει νέους, διαφορετικούς τρόπους διαχείρησης του άγχους, ή και των εντάσεων και συγκρούσεων στο χώρο εργασίας
  • να ανακαλύψουν (οι συμμετέχοντες) τον προσωπικό τρόπο προώθησης και επιτυχίας καλύτερων αποτελεσμάτων στο χώρο εργασίας τους.
Μέσα από το παιχνίδι, τις τεχνικές χαλαρωσης και την ανταλλαγή εμπειριών σχέσεων σκοπός είναι να γνωρίσουμε τη δημιουργική έκφραση συναισθημάτων, τον εμπλουτισμό των ρόλων, την κάθαρση και την ενίσχυση των σχέσεων και της επικοινωνίας δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στην επαναδόμηση της προσωπικότητας, της επαγγελματικής ταυτότητας και τον επαναπροσδιορισμό του «σχετίζεσθαι» στις επαγγελματικές σχέσεις, αλλά και στις προσωπικές, κοινωνικές ή άλλες. 

Σε ποιους απευθύνεται:
Το βιωματικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζομένους που έχουν την εμπειρία αυτού του στρες, ή που έρχονται συχνά αντιμέτωποι με συγκρούσεις στον χώρο εργασίας τους. Επιπλέον, απευθύνεται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το άγχος, τις εντάσεις και πολλές φορές τις σχέσεις τους με τους συναδέλφους, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να προωθήσουν και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στο χώρο εργασίας τους. Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες, είτε αυτοί ανήκουν στο χώρο της ψυχικής υγείας, είτε σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, κλπ.
 
Οργάνωση σεμιναρίου:
  • 4 ωριαίες συνεδρίες εμπειρίας με δραστηριότητες (λόγου χάριν, λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, εκδραμάτιση, ανταλλαγές ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων, επιθυμιών, φαντασιώσεων, role – playing, τεχνικών χαλάρωσης, κλπ) διάρκειας μιας ώρας, με ενδιάμεσα διαλείμματα 20 λεπτών.
Διδάσκοντες: Ξανθή Μαντέλα (Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια), Βασιλική Στρατινάκη (Ψυχολόγος Msc)
Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 ώρες, 1 ημέρα παρακολούθησης (Σάββατο).
Χρόνος διεξαγωγής: Νοέμβριος 2015
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα : 18
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο:  50 ευρώ
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο: Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο «Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους και διαχείριση συγκρούσεων» γίνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2810263833 ή με email στο grammateia@morfikepansi.edu.gr.ή συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας την παρακάτω φόρμα. 
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 30 Οκτωβρίου 2015
 
Ενδιαφέρεστε για αυτό το πρόγραμμα; Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΙΕΚ MORFI στο Ηράκλειο Κρήτης


Κρατικό δίπλωμα μετά από εξετάσεις πιστοποίησης
Συμμετοχή στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

second_banner_row