Κε.Δι.Βι.Μ 1 ΚΕΠΑΝΣΗ - Αντώνης Ξηρουδάκης: Τεχνική Bowtech – Η μέθοδος που «ξυπνάει» τον εσωτερικό μας γιατρό.

06/04/2016

Το Bowtech είναι μια φυσική, ολιστική και μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας, την οποία εμπνεύστηκε ο Tom Bowen στην Αυστραλία στα μέσα του 1950.

Οι χαρακτηριστικές κινήσεις Bowen εφαρμόζονται με καθορισμένη σειρά πάνω στους μύες, τους τένοντες και το συνδετικό ιστό, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Οι κινήσεις πρέπει να είναι σταθερές, ελεγχόμενες, αργές και προσεκτικές, για να προκαλέσουν μια ήπια δόνηση, που θα σημάνει την έναρξη της ροής μηνυμάτων και ενέργειας μέσω του νευρικού συστήματος, η οποία θα διεγείρει και θα ενισχύσει την χαλάρωση του οργανισμού. Μεταξύ των κινήσεων αυτών υπάρχουν ολιγόλεπτες παύσεις, ώστε να δοθεί χρόνος στο σώμα να χαλαρώσει και να ανταποκριθεί στην τεχνική. Ο χρόνος των παύσεων ποικίλει, ανάλογα με τις σωματικές ανταποκρίσεις που παρατηρούνται. Η χαλάρωση και επομένως η εξισορρόπηση τόσο του σώματος όσο και των συναισθημάτων και του νου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας Βοwtech, εξαρτάται από δύο βασικές προϋποθέσεις: α) ο ασκών το Bowtech πρέπει κατά τη διάρκεια των παύσεων να αποχωρεί από το χώρο της συνεδρίας και β) δεν επιτρέπεται να συνομιλεί με το δέκτη.

Εφόσον κάθε σώμα έχει την εγγενή ικανότητα της αυτοθεραπείας, το Bowtech είναι χρήσιμο για όλους. Καθώς οι κινήσεις είναι ιδιαίτερα απαλές είναι κατάλληλο για βρέφη, έγκυες, ηλικιωμένους, ασθενείς με χρόνιες διαταραχές, καθώς και άτομα με ειδικές ικανότητες. Τα αποτελέσματα του Bowtech είναι θεαματικά όσον αφορά στη θεραπεία αποκατάστασης αθλητικών, εργατικών και αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή άλλου είδους τραυματισμών. Το Bowtech μειώνει την περίοδο αποκατάστασης, ασχέτως πόσο παλιό ή πρόσφατο είναι το τραύμα. Επίσης πολλοί άνθρωποι με καλή υγεία απολαμβάνουν τακτικά την τεχνική Bowen, αποζητώντας περισσότερη αρμονία, περισσότερη ενέργεια και μία γενικότερη αίσθηση ευεξίας στο σώμα τους.

Ο Αντώνης Ξηρουδάκης είναι πρακτικός και πρόσφατα αναγνωρισμένος δάσκαλος της τεχνικής Bowtech από την ακαδημία της Αυστραλίας, μοναδικής στο κόσμο με δικαιοδοσία στην διάδοση, διασφάλιση και μετάδοση της τεχνικής.